Etudeboek

De meeste lesmethodes richten zich op jonge kinderen. De vrolijke plaatjes en liedjes die je hierin aantreft zijn uiteraard bedoeld om deze doelgroep te prikkelen, maar voor veel volwassenen leiden deze versieringen alleen maar af. Zij blijken in de praktijk vooral baat te hebben bij etudes met repeterende thema’s, die ervoor zorgen dat vaardigheden gaandeweg inslijten en het spel snel beter wordt.

Gestimuleerd door mijn ervaringen met deze groep leerlingen heb ik deze lesmethode Viool etudes voor leergierige volwassenen ontwikkeld. Speciaal voor volwassenen, praktisch en zonder franje. De etudes in dit eerste deel bieden een geleidelijke opbouw van het vioolspe, van de allereerste streken op losse snaren tot en met het volledig gebruik van de linkerhand in de eerste positie.

Ik hoop met mijn boek een methode op maat te bieden waarmee ook u, violist in spe, op een effectieve en inspirerende manier leert viool spelen.

Wilt u mijn boek aanschaffen of heeft u interesse om les te krijgen met behulp van mijn boek? Neem dan contact met mij op!